Thursday, November 30, 2006

RS Media - Multimediaroboten har landat!


Den tredje generationens underhållningsrobot har landat hos Infonaut i framtidsstaden Strängnäs. Det är ett av de första exemplaren i Europa som kom influgen från Kina den 29 november. Stämningen är på topp och testaktiviteterna pågår för fullt.

RS Media från WoWWee Robotics är en vidareutveckling av Robosapien V2, som nu har fått LCD-skärm på magen, woofer i ryggen och AC/DC i foten. Det stora steget är att roboten har nu vuxit till sig till en riktig multimediamaskin som kan spela musik (MP3), visa video (MPEG4) och har 3 dataspel. Roboten kan anslutas till datorn via USB och programmeras via en 3D-simulator och personlighetseditor. Roboten kommer med tre grundinställningar för fjärrkontroll, armkontroll och media. Dessutom har den fyra personlighetstyper som kan modifieras efter användarens behov. RS media fungerar som en vandrande multimediamaskin med fotoalbum, MP-spelare, videoarkiv och dataspelkonsol. Med ett extra minneskort kan man dessutom utöka minnmeskapacitet efter behov.

Efter en första genomgång kan man konstatera att utvecklingen går framåt vad gäller design, funktionalitet och integration av olika tekniker. Det som saknas är trådlös kommunikation via Internet eller mobilnätet. Men det är bara en tidsfråga tills roboten kan ringa via Skype för att höra när maten skall vara klar.

No comments: