Sunday, November 25, 2007

Sociala nätverk blir exklusiva

Efter framgången av de publika sociala nätverken som Myspace and Facebook startas nu fler nya sociala nätverk på Internet som i vissa fall selekterar ut vilka som får vara med, antingen via områstning eller inträdeskostnad. Här är ett urval av de hetaste nätverken:

Diamondlounge (http://www.diamondlounge.com/) Ett exklusivt nätverk som lanserades i november 2007 av Londonentreprenören Arya Marafie som har planer på att ha cirka 20 000 utvalda medlemmar, som betalar 60 dollar per månad för en affärsprofil och en social profil.

Reuters Space (space.reuters.com)
Startades i oktober 2007 av den brittiska nyhetsbyrån Reuters och är ett socialt nätverk för alla som använder deras meddelandesystem Reuters Messaging. Finansanalytiker, aktiemäklare och andra i finansbranschen kan utbyta information, skräddarsy sidor med nyheter och blogga. Antal medlemmar: Mer än 100 000.

College.com (http://www.college.com/)
Ett alternativ till Facebook för alla som studerar på universitet i USA och Kanada .Startades i september 2007 och har mer än 25 000 medlemmar.

Behance Network (http://www.behance.net/) - Creative Portfolios, Projects and Collabooration.
Ett socialt nätverk för illustratörer, designer, datoranimatörer och andra kreativa yrken. Startades i augusti 2007 och har över 3000 medlemmar.

Sermo (http://www.sermo.com/) - Kwow more. Know earlier.
Ett socialt nätverk för läkare och sjukvårdare som vill diskutera behandlingsmetoder och diagnoser. Startades i september 2006 och har ca 34000 medlemmar.

Modelhotels.com (http://www.modelshotels.com/)
Ett socialt nätverk där fotomodeller kan mingla, utbyta information om agenturer och mycket annat. För att bli medlem krävs att man är listad hos en respektabel modellagentur och skickar in en bild. Startades i september 2006 och har ca. 1200 medelmmar.

Inmobile.org
Socialt nätverk för enbart högt uppsatta chefer inom mobilindustrin. Skapat av grundarna till analysföretaget Idealwave. För att bli medlem krävs att man är chef på ett stort eller medelstort företag. Lanserades i april 2006 och har ca 400 medlemmar.

Beautifulpeople (us.beautifulpeople.net)
Ett nätverk endast för vackra människor. Medlemmarna röstar om du ska få vara med eller inte. Den som kvalar in får betala 27 dollar per månad för att få en plats i nätverket. Startade i augusti 2005 och har ca 18000 medlemmar.

American Mensa (http://www.us.mensa.org/)
Ett nätverk för den amerikanska organisationen Mensa som är till för personer med en intelligenskvot över 130. Här kan medlemmarna bland annat diskutera filosofi, religion, konst och hälsa. Startades i januari 2005 och har ca 54000 medlemmar.

Asmallworld (http://www.asmallworld.net/)
Ett affärsinriktat nätverk där endast vissa medlemmar är behöriga att värva nya medlemmar. Startades i januari 2004 och har över 230 000 medlemmar.

No comments: