Friday, May 09, 2014

Trendspaning: Design Awards 2014

Svenska golvdesignföretaget Bolon har tilldelats det prestigefyllda priset för ”Bästa webb” under Milano Design Awards 2014 för sin kampanjsait Silence. Utmärkelsen, som sponsras av Microsoft, ges till den webbplats som använder det senaste inom webbdesign, är användarvänlig och kompatibel över flera olika plattformar.
Företaget valde att arbeta tillsammans med koreografen Alexander Ekman, som är känd för sina moderna tolkningar av den klassiska dansen. Hans tidigare arbete omfattar bland annat projekt med Boston Ballet Company, Sydney Ballet Company, Juilliard-skolan och Kungliga Svenska Balettskolan.

Bolon är ett svenskt ledande designföretag som drivs av systrarna Annica och Marie, som är den tredje generationen Eklund som äger och driver verksamheten. Under deras ledning har Bolon förvandlats från ett traditionellt väveri till ett internationellt designmärke med fokus på innovativa golvlösningar och kreativ inredning. Bland Bolons kunder kan nämnas Armani, Google, Mercedes, Adidas, Reebok och Sheraton samt ledande arkitekter och designer som Jean Nouvel och Cappellini. All design och produktion sker i Ulricehamn.

No comments: