Wednesday, April 08, 2015

LloydsApotek öppnar ny e-handelstjänst för receptbelagda läkemedel

Credit: LjoydsApotek
LloydsApotek har lanserat en ny e-handelstjänst för receptbelagda läkemedel, vilket gör företaget till en rikstäckande apoteksaktör. Den nya e-tjänsten utmärker sig med för marknaden helt nya leveransalternativ. LloydsApotek har slutit samarbetsavtal med Bring och PostNord. Genom samarbetet med Bring kan kunder i Stockholm med omnejd få sina läkemedel med tidningsbudet morgonen efter beställning. De har också möjlighet att välja expressbud med leverans inom två timmar. I ett nästa steg kommer LloydsApotek att expandera dessa leveransformer till Malmö och Göteborg. Lloydsapotek.se tillhandahåller i stort sett alla receptbelagda läkemedel. Med e-legitimation loggar kunderna in på ”Mina Recept” som enkelt nås från smartphone, dator eller surfplatta. Därefter följer tre enkla moment: beställa recept, välja ett av de leveransalternativ som rekommenderas och betala i kassan. Leveransalternativen varieras beroende på adress och typ av läkemedel som beställs. Alla leveranser är spårbara och kan följas via sajten, från att den packas på apoteket till slutdestination.
Med den nya e-handelstjänsten  kommer LloydsApotek ännu närmare kunderna och kan förse dem läkemedel när behovet är som störst, enl. Fredrik Lindblad, marknadschef och ansvarig för LloydsApoteks digitala verksamhet.
LloydsApotek öppnade sitt första svenska apotek i Eskilstuna i februari 2010 under det tidigare namnet DocMorris. I mars 2015 har LloydsApotek 79 apotek fördelade på ett 40-tal orter över hela Sverige. 
LloydsApotek drivs av Admenta Sweden AB som ägs av Celesio Group, ett av de ledande internationella tjänsteföretagen inom läkemedels-, apoteks- och hälsovårdsområdet. Koncernen är verksam i 14 länder runt om i världen och sysselsätter cirka 39 000 människor. Amerikanska McKesson Corporation är huvudägare i Celesio med ett innehav av mer än 75 procent av aktierna.

No comments: